стоп кадър: bgbasket.comЧерно море Тича записа първа победа от началото на

...
стоп кадър: bgbasket.comЧерно море Тича записа първа победа от началото на
Коментари Харесай

Двучасова драма носи първа победа за сезона на Черно море Тича

стоп кадър: bgbasket.com

Черно море Тича записа първа победа от началото на сезона в Sesame Национална баскетболна лига. В дербито на дъното във краткотрайното класиране отборът надви Шумен с 89:81 в зала „ Христо Борисов “, нанасяйки четвърта поредна загуба на съперника си в шампионата. Двубоят бе доста оспорван, с редица обрати и продължи повече от два часа, а спечелилият не бе явен до неговия край, заяви bgbasket.com.

 В идващия кръг Шумен приема Балкан , докато Черно море Тича ще гостува на Рилски спортист .

Шумен стартира доста мощно мача и след общо четири тройки на Зечич и новото попълнение Уилямс още преди средата на частта се откъсна с 14:7. Пет следващи точки на Родни Първи съвсем заличиха пасива на отбора му, само че след първия четвъртък гостите още веднъж водеха – 19:15. Няколко противоположна белязаха втория интервал, като за малко тимът на Янко Янков още веднъж дръпна със 7. „ Моряците “ обаче усъвършенстваха стрелбата си от далечно разстояние и водени от разигралия се Джон Флорис, на почивката се отдръпна при 40:37 в своята изгода.

Играта стартира доста оспорвано след паузата, само че в края на третата част от баскетболистите на Георги Давидов направи мощна серия и преди заключителния интервал се откъсна с 64:56. Малко по-късно преднината им за първи път стана и двуцифрена. Шумен обаче не се отхвърли и водения от направилия доста мощен дебют Майкъл Уилямс, на няколко пъти се доближавате и единствено до 2-3 точки, в това число и минута преди края, само че без да стигнете до нов поврат.

Джон Флориъс е най-резултатен за спечелилите с 24 точки, като овладя и 9 битки. Родни Първис има 20 точки, а с 10 и 12 битки е Цветомир Чернокожев . Марин Маринов още веднъж не е в групата за мача.

Над всички за противника бе Майкъл Уилямс с 26 точки и 7 битки. Бенямин Зечич има 21 точки, 7 борби и 5 асистенти, Рей Идову създава 15 точки, а 10 добавя Джакори Ийли .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР